Cumartesi, Ağustos 15, 2009

Oyunlardan sonra masaüstünü boyutlandırma


Oyun bitti, masaüstü gitti: Pencerelerin başlıkları ve küçültme, kapatma simgeleri gibi simgeler çok büyük bir hal aldı. Masaüstünde de simgeler yerine siyah kareler gözüküyor. Şimdi ne yapmalı?



Düzeltme: Bu ayar üzerinden bozulan simgeler ve yazı tiplerini düzeltebilirsiniz.

Geçerli Uygulamalar:
1
Windows 2000
2
Windows Vista
3
Windows XP


Büyük olasılıkla oyun sadece çözünürlüğünüzü değil aynı zamanda DPI ayarlarınızı da değiştirdi. Nesnelerin monitörde ne kadar büyük gözüktüklerinden bu anlaşılabiliyor. İlk olarak yarları eski haline getirmeyi deneyin. Bunun İçin Denetim Masası/Görüntü yolunu izleyin. Buradan "Görünüm" bölümündeki yazı tipi boyutunun "Normal" olduğundan emin olun. "Uygula" ve "Tamam" diyerek buradan ayarları doğrulayın.

2000, XP: Yanlış olan DPI ayarını değiştirmek için masaüstüne sağ tıklayın ve açılan menüden "Görüntü"ye tıklayın. Daha sonra buradan "Ayarlar" sekmesine geçin ve "Gelişmiş" e tıklayın. Şimdi açılan pencereden DPI ayarını 96 olarak değiştirin. "Uygula" ve "Tamam" ile yaptığınız değişikliği doğruladıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.

Vista: Vista altında masaüstünde boş bir yere sağ tıklayın ve "Kişiselleştirme" seçeneğine tıklayın. Şimdi sol kısımdan "Yazı tipi boyutunu belirle (DPI)" seçeneğine tıklayın. Şimdi "Varsayılan ölçek (96 DPI)" seçeneğini işaretleyin. Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra sorun çözülmüş olacaktır. Siyah kare sorununu çözmek için ise değeri önce 120 DPI yapın. Bilgisayarı kapatıp açın ve tekrar 96 DPI'a getirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder