Cumartesi, Ağustos 15, 2009

Gönder menüsündeki kayıp öğeleri geri getirme


Windows'un "Gönder" menüsünü isterseniz kişiselleştirebilirsiniz. Fakat bir değişiklik esnasında yanlışlıkla "Posta Alıcısı" seçeneğini sildiniz. Şimdi bunu geri getirmek için ne yapmanız gerekiyor?



Geçerli Uygulamalar:

* Windows XP

Önceden belirlenmiş sistem ayarları farklı komutları çalıştırır. "Gönder" klasöründe bu komutlar ile aynı isme sahip girdiler yaratarak sorunu çözmeye çalışmak da işe yaramayacaktır. Bu yüzden hedef klasör olarak Masaüstünü seçmeniz gerekiyor fakat yine de Gönder menüsündeki komut dosyayı sadece masaüstüne kopyalayacaktır. Öte yandan orijinal komutu kullandığınızda sistem bir bağlantı yaratıyordu.
Sistem girdileri için bulunan dosyalarda bazen sadece dosyanın doğru uzantıya sahip olması önem taşır.
Windows gezgininin adres satırına "%userprofile%" yazın ve [Enter]'a basın ve alt klasöre gidin. Yeni/Metin Belgesi komutu ile boş bir metin dosyası yatarın ve dosya adını değiştirin. Özelliğin çalışması için tek önemli faktör dosya uzantısıdır. Fakat tabloya bakarak komutlarınızı sistem standartlarına da uydurabilirsiniz. "Evet" diyerek yaptığınız değişikliği uygulayın ve Windows'un *.txt gibi ek bir uzantı yerleştirmediğinden emin olun.

Not: Windows Vista'da SendTo klasörü Windows XP ve 2000'den farklı bir konumda yer alıyor. Vista kullanıcıları C: \ Users \ Recep \ AppData \ Roaming \ Microsoft \ Windows \ SendTo dizininde dosyalarını oluşturmalılar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder