Pazar, Temmuz 12, 2009

"Ö"ğrenciyi "S"alak "S"anan Sınav Açıklandı!

1 ay önce yapılan bu sınav açıklandı..Bilmem kaç kişi girdi bilmem kaç kişi sıfır çekti sınavı iptal oldu falan filan..

Bakıyorum kazananların çoğu özel liseden mezun kişiler.Devlet liselerinin kazananlar arasındaki payı özel liselere oranla daha az..Aslında bunu devlet özel diye ayırmak ne kadar doğru bilemem ama artık doğru olan birşey varsa da bu devlet okullarındaki eğitimin yetersiz oluşu.Ama neden yetersiz?

Gençlerin beyni harcanıyor da ondan! Siz bi tohumu tarlaya ektiğinizde kendi haline bırakıp bi kaç sulama yaptıktan sonra ondan iyi bir sonuç beklerseniz,daha çok beklersiniz!Tohumu tarlaya ekmek bir iki defa sulamak asla yeterli değildir! Sıcaksa hava kurumamasına,soğuksa donmamasına dikkat ediceksiniz.Yani ilgi göstereceksiniz.Siz hiç birşey yapmadan o üründen iyi bir verim bekleyemezsiniz..
Bu durumda aynen öyle..Devlet okulunda ne kadar ilgi gösteriyorlar ya da ne kadar üstüne düşüyorlarki bir öğrencinin?Hepimiz kendimizden de biliyoruz nasıl eğitim gördük nasıl ilgilenildi..Özel okullar bu konuda öğrencilerin üstüne düşüyorlar kimse bunu inkar edemez! Devlet okulunda olan zeki öğrencileride köreltiyorlarken,özel okulda olan belki devlet okulundakine göre daha az(?!) zeki öğrenci çabayla emekle daha iyi sonuçlar çıkarıyor..(Tabi burda iyi olan öğretmenlerinde hakkını yiyemem..Malesef istisna denilecek kadar çok az sayıdalar..Sözüm onlarada değil zaten..Sözüm eğitimi bu hale getirenlere! )

Şimdi sonuçlar açıklandı ve sıra tercihlerde..Bir ay kadar vakit içerisinde de tercihler verilip sonuçlarını görücez..Yeni zamlanan harç miktarlarınında bu tercihlerde etkisini bence fazlasıyla görücez.Nasıl göremeyiz? İkinci öğretim bir mühendislik 2.500.00 TL olmuşken bunun önemi yadsınamazmı?Maddi durumu iyi olmayan ve bu sınavlarda iyi sonuç almış kişiler ne mühendislik ne tıp ne de iyi bir bölüm okuyamayacak..Burs demeyin bana sakın çünkü geçen sene çoğu belediye burslarını ekonomik kriz var adı altında durdurdu..E ekononik kriz varken sen harçları neden bu kadar fazlalaştırırsın? sorusunu soruyoruz ama öğrencilerden çıkıcak bu kriz ilerde bu yüzden okuyamayan cahil nesil krizine dönüşecek..Neredeyse özel okul fiyatına denk gelen devlet üniversitesi harçları,özel okul ile aynı hizmeti verebilecekmi? Aynı olanakları sağlayabilecekmi acaba? Hiç sanmıyorum...Ha bide bundan sonrası var..Bu sınavı geç,hadi harcı öde,oku bitir sonunda ne var ? İş olanağı varmı? Olay bununla bitiyormu? Hayır...Malesef...

Velhasıl,özel - devlet okulu farkının pek kalmadığı şu günlerde; okumak bir hayli zorlaştı..Devlet buna biran önce el koymalı.Dikkat etmeli.Eğitimde yapılan bu hatalar bir ülkenin en büyük başarısızlığıdır.Ülke yönetiminin görevi sadece ergenekonlarla Kenan Evren'i yargılamakla bitmiyor! Cahil insanlar bu ülkenin en büyük tehlikesi..Şuan başımıza da ne geliyorsa bu cahilliklerden geliyor! Bakınız Sayfa 1 Üst yönetim!!!


Öss sonuçlarınıza da,ilgili haberede burdan bakabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder