Cuma, Ağustos 21, 2009

On bira yın sultanı.. Hoşgeldin..

http://img43.imageshack.us/img43/5738/39259552.jpg

Şimdi ezan okundu.Artık oruçluyuz.Tabi tutanlar için söylüyorum.Belki tutuyor gibi görünüp ücra köşelerde su içmeye çalışanlar vardır.Belki de tutmak yada tutmamak işte bütün mesele bu diye felsefik girip tutmayanlarda vardır.Ben şimdilik tutuyor kısmındayım.Sağlığım izin verdiği sürece tabi.Bir de ah şu sıcaklar...Allah'ım insanın içi dışına çıkıyor!

Ahanda 5 dakika olmadı yahu ezan okunalı..Bide pis huyum vardır ezan bitene kadar suyu öyle bir içerim ki (sanki o iki gıdım su tüm günümün susuzluğunu alıcak).Artık o su benim içimde sağlı sollu dönüşlerde gluk glup diye sesler çıkartan hafif çalkalayınca da tsuuunami kıvamına gelen bir doğal afete dönüşür.Ama midemin hali böyleyken pislik dudaklarım kurudu bile.Şimdiden yanmaya başladı içim.

5 dakika önce canım sigara çekmezken şimdi çatır çatır içesim var.Sahurumu karpuzla geçiştirirken şimdi sanki karnım acıktı!Su olayına girmiyorum sanki ismini andıkça ağzım susuzluktan kapanmayacak kıvama geliyor.

Garip ulan... Nerden nereye geliyor insanoğlu..Hep kaybedince anlıyoruz nimetlerin değerlerini :D:D

23 yıllık Merve'yim ilk defa böyle Ramazan Ayı geçiriyorum.Gün nasıl geçer nasıl kandırabilirim kendimi bilmem.Uyusam böyle oruç olmaz.Uyumasan eziyet gibi gelir ki ülserim var midem çabuk ekşir..

Hani bu oruç vücut terbiye olayı ya,benim vücudum utanmaz arlanmaz bir o kadarda terbiyesizdir.Ümidi kestim iflah olmaz.Zaten Ramazan Ayı geçsin Ramazan Bayramının sabahında şöyle cevizli ya da acılı zeytinli lokumların bokunu çıkartıcak cinste yiyerek mide spazmına neden olan bir densizliğim var.Bir de bu utanmaz bünye,iftarda zeytin yada hurmayla bozar orucunu ardından bir su içer.Babası yoksa rahat rahat sigarasını yakar eğer varsa yusuf yusuf ilerleyerek odasına kaçıp birşeye bakma ayağına sigara içmeye gider.Geldiğindeki yüz ifadesi melül melül olduğu için babası salaktır birşey anlamaz. Ama yemektende bir yudum almak gelmez içinden.Gün boyu ayılır bayılır midesi ama iftar olduktan sonra olay bitmiştir..Şimdi de ben seni yemiyorum uleeeyynn der gibi gururludur.


Velhasıl Ramazan Ayına girdik.Bakalım nasıl ve kim kime giricek bu sıcaklarda bilinmez.Anti parantez bu yazımla dinsiz bu kız demeyin aksine en az ampuller kadar inancım var benim..Ama bakın lütfen en az diyorum..Hem kime ne? Kıyamette ortak olucaksanız günahlarıma o zaman karışın..Ama gıdım gıdım kaçarken o köprüden benide itersiniz be..Bırakın o yüzden sorgulamayı.Neyse..


Zaten çok kötü bir gün geçirmiştim onu da uykumu aldıktan sonra anlatıcam..

Ramazan Ayının en sevdiğim üç özelliği var.Birincisi normal zamanda biraraya çok zor gelirken sadece bu ayda herkes aynı anda sofradadır ve kalabalık yemek yeme zevkini yaşarız.

İkincisi sahurları severim.Her ne kadar su konusundaa gluk glup ları abartsamda severim.Uyku mahmurluğu ile tıkınmak ayrı bir zevk benim için.

Üçüncüsü ve en güzeli de bu ay bolca tulumba tatlısı yiyorum bee :))))))
Hastasıyım..İftardan sonraki tek fantazim...


Hadi bakalım ilk oruçlu günümüz nasıl geçicek..

Tutan herkese sabır,tutmayanlarada böö diyor uyumaya kaçıyorum :)...

5 yorum:

  1. allah kabul etsin canım oruç tutmak çok güzel şey ben tutamıyorum ama ramazan ayındaki huzur bile yetiyo:)

    YanıtlaSil
  2. Sağol canım :) Olsun doğru yaşamaktır ve o huzuru hissetmektir olay zaten:)

    YanıtlaSil
  3. Allah iyiliğini versin emi? :) Güzel bi yazı olmuş. Yazını da orucunu da Allah kabul etsin :D

    YanıtlaSil
  4. Hepimizin iyiliğini versin inşallah:D Amin kabul olur inşallah yatarak oruç tutuyorum öhüüü:P

    YanıtlaSil
  5. sanırım önümüzdeki 8 yıl bu zorlaşarak devam edecek.. şimdiden mızmızlanmak da güzel =)

    YanıtlaSil