Cumartesi, Ağustos 29, 2009

MerveM'in içindeki "ben"ler.. Mim..


Canım fıstığım Cat'im tarafından mim'liyim  :) Konusu içimdeki kadınlar..Yani içimdeki "ben"ler..Kaç tane ben var bende bilmiyorum ya da ben kimim içimdeki benler neler..Beraber bakalım..:)

MerveM duygusaldır,sevmeyi sever.Yazılarıda zaten genelde bu yönde.Isındıysa eğer bir insana çok kolay sever.Yüreğinin kapıları sonuna kadar açıktır sorgusuz sualsiz..Bundandır kırılmaları çünkü karşısındakinide O'nu bu kadar sevmesini bekler ama nafile.Sevmez.Ya da bir nedeni vardır elbet belki de bir bahanesi.Gider..Ve başkaları gittikçe MerveM küfreder bu hale..Ağlar sızlar dünyayı zindan eder.Ha bunun ne zaman geçeceği de belli olmaz,belki 1-2 ay üzülür belki senelerce.Evet senelerce kapatır kendisini yüreğindeki zindana,ne çıkarmasını bekler başkasının ne de kendi çıkmak ister..

MerveM delidir.Kimsenin aklına gelmeyecek delilikleri yapar.Manyaktır yani.Arkadaş ortamında kırıp geçirir herkesi.Gülmekten karın ağrısı yapar doz aşımında.MerveM bunu asla yapmaz,yapamaz denmez çünkü yapar ve piste gaza gelir daha fenasını yapar.

MerveM kincidir,tersi pistir.Evet feci kinci.Yani kolay sevdiği gibi kolayda nefret edebilir.Ettiğinde de dünyayı zehir eder.Bunun acısını öyle bir çıkarır ki doğduğuna doğacağına pişman eder.

MerveM asabidir,sinirlidir.Gözü  döner.Yani  canını kim sıkarsa bu ailesinden biri olsun ya da en yakını.Hiç farketmez lafını esirgemez.Öyle şeyler söyler  ki senelerce bunun acısını çeker karşısındaki.İyiliğine iyi ama kötülüğüne de bi o kadar kötüdür.Allah MerveM'in şerrimden korusun diyorum:D

MerveM hislidir,hisseder.Bir insan hakkındaki ilk düşüncesi neyse her zaman son düşüncesiyle aynıdır.Arkadaşına dürtüp " ben bunu hiç hazetmedim bak var bunda bir pislik" derse mutlaka 2-3 güne kalmaz onun pisliğini görür ve "ahanda gördün mü ben sana demiştim" der.Ve ben sana demiştim lafını o kadar çok söylerki artık gına gelir.Bazen bunu bile bile de üzülür ama bu kendi aptallığıdır yapıcak birşey yok.

MerveM kaçın kurasıdır,heryerde bir kulağı vardır.Şimdi siz sanıyormusunuz ki MerveM buralarda olan biteni bilmez saftır saf..Al saf..Herşeyide bilir ama bilmemezlikten gelir.Çünkü karşısındakinin itiraf etmesini bekler.Etmiyosa da zamanı gelince lafını sokar gider.

MerveM kıskanç birde alıngandır..Acayip hemde.Yani bu sadece sevgili anlamında değil,kız arkadaşları yada normal erkek arkadaşlarınıda kıskanır.Sanır ki herşey herkes onun.Aman bi sahiplenmeler bi benim dağılın uleynncilikler ama sonra dumur vakasını çok yaşar bi tarafında patlar buda..Ama sevdiği içindir kıskançlığı kötü bir niyet değil.

MerveM 10000 arkadaşı 1000 tane de dostu olsa yalnızdır,duygularını yalnız yaşamayı sever.Enteresan birşey bu ama öyle.Yani çevresine hiçbirşeyi yokmuş gibi davranabilir ama o an içi kan ağlıyodur.Bunu nasıl anlarız derseniz kesinlikle tek belirtisi içkisini alır sigarasını stoklar ve bilgisayarın başına geçip kimse beni rahatsız etmesin moduna girerse bilin ki bu ruh hali içindedir.İçiyosa sebebi vardır yani ve bu sebepler hiç bitmez çoğunlukla içer zaten.En yakın arkadaşlarına bile söyleyemez içindekileri çok zorda kalmadıkça.En canı İsmail ve Çağladır.Bir onlar anlar MerveM'in halinden.Onları da kardeşlerinden öte sever ve her ne pahası olursa olsun hep bi şekilde yanında olur.MerveM'i ağlayarak görmekte çok zordur hatta bu imkansızlıkla bir seviyededir.Anca ya çok içer duyguları depreşir ya da başına kötü bir iş gelmiştir..

MerveM müzik hastasıdır.Müziksiz yaşayamaz.Banyoda,otobüste,uyurken,uyandığında,temizlik yaparken bilumum herşeyde müzikle bulur kendini.Özellikle nostalji takılır ve slow müzikler dinler.Ve bir şarkıdan bıkana kadar dinler.İçerse de söyler deli gibi çünkü en güzel o zaman sesi çıkar.

MerveM doğrularından vazgeçmez,siyasi olduğunu belli etmese de bu yönü ağırdır,Mustafa Kemal Atatürk aşığıdır.Bu yöndeki tartışmaları onu sinir harbine sokar genelde.Bildiğinden şaşmaz.Çünkü okur,bilmeden de laf söylemez.Bu konuda tartışmadığı insan yoktur.Kimseden de korkusu yoktur.Eğer konu Atatürk ise MerveM'de akan sular durur.O'nu sevmeyenle aynı yolda bile yürümek istemez.Bu konuda hassastır.Ülkesinide çapulsuzlara bırakmayacak kadar elinden geldiğini yapmaya çalışır.Bu uğurda gözü karadır.

MerveM dengesizdir.Ne yapacağı belli olmaz.Şimdi gülüyorsa iki dakika sonra hüngür hüngür ağlayabilir.Bir insanı severken aynı zamanda ondan nefret edebilir.Ne dediği belli olmaz.Aklı gel gittir.Unutkanlık hat safhadadır.

Aslında daha sıralardım ama uzatmayayım beni tanıyanlarda benden kaçmasın dedim:Pp

Şimdi kimi mimlesem diye düşünüyorum ama herkes mimlenmiş yahu:))) Bana kimse kalmamış:Pp

Yaparlarmı bilmem teklif benden :P

Mehbup , Breda,  ikinize attım mimi bakalım :) 

7 yorum:

  1. Kendimi gördüm. Ciddiyim. Kinci, kıskançlık..
    "Şimdi gülüyorsa iki dakika sonra hüngür hüngür ağlayabilir.Bir insanı severken aynı zamanda ondan nefret edebilir.Ne dediği belli olmaz.Aklı gel gittir.Unutkanlık hat safhadadır" aynı ben.

    İşte buna sevindim aynı özellikleri taşımamıza.

    YanıtlaSil
  2. :) İnsanın kendisini anlatması yada kendisiyle yüzleşmesi zordur.Bende yüzleşmeye çalıştım biraz.Ayrıca bende sevindim aynı özellikleri taşımamıza ve yalnız değiliz demek hehe :)

    YanıtlaSil
  3. ben kin tutamıyorum beee iki sırıtsalar suartıma cicim oluyorum hee bu arada ben mp3süz bir hayat düşünemiyorum yalanım yok telefonumu iki dakika sarja takarım sarjı yoksa sonra cıkarır tualete girerim müziksiz tualete bile giremiyorum :S anormalim galiba :D

    YanıtlaSil
  4. Selam Mervem, cevapladım canım:)
    Ben sevdim 'Ben'lerini.. tuttum:)) Kinciyim kıskancım daha ne diyeyim..

    YanıtlaSil
  5. cAt evet anormalsin ama bende aynıyım :D

    mehbup teşekkür ederim canım :) hehe benziyoruz :))

    YanıtlaSil
  6. Merhaba MerveM,

    Hayatım, ben mim yazısı yazmama şeklinde bir kararım var, bu kararımı değiştirmem olmaz. Çünkü, bir çok arkadaşımı geri çevirmiş bulunuyorum. Yakın zamana kadar blogumun başında, mim olayına prensip olarak karşı olduğumu belirten bir yazı duruyordu. Biraz temizlik yaparken onu da kaldırdım.
    Burada bizraz kendimden bahsedeyim.

    Aslında, kişinin kendini tanımlaması, kendini anlatması kadar zor bir şey olamaz.

    Dışarıdan bakıldığında biraz soğuk nevale denen cinsten ancak, biraz yakınlaştığında çok sıcak ve samimi biriyim. İnsanlar arasında kesinlikle hiç bir ayırım yapmam. Tüm insanları bir olarak görürüm. Genellikle çok uysal biriyimdir. Ancak, bazen öyle anlar olur ki, o anları tarif edemem şimdi. O anlarda, vahşi bir hayvan gibi saldırgan olurum. Ve o an hiç bir şey düşünmeden atlarım karşımdaki kişinin üstüne.. Hakkımı kimseye kaptırmam ve yedirmem.. Aynı şekilde kimsenin hakkında da gözüm olmaz.. Ne fazla parada, ne çok ün ve şöhrette, ne de makam ve mevki hırsım vardır. Hatta öbür dünyada dahi, geldiğim cenneti, diğer insanlara ikram edip kendim cennetle cehennem arasında bir yerlerde durabilirim. İnsanları her haliyle sevmeye çalışırım. Sevginin gücüne çok inanırım. Nefret ve kin benim sözlüğümde yoktur. Bana en büyük kötülüğü yapanı bile! ehh işte, affetmeye çalışırım. Kin asla tutumam. Bir an için darılsam, küssem bile bir süre sonra, unutur ve konuşmaya başlarım..

    Ya başka bir şey bulamıyorum. Kim bilir daha ne çok huyum suyum vardır ama, başka yazacak bir şey bulamadım. Yine epey şey yamışım kendi hakkımda.. Bileydim kendi blogumda yazardım.. :)) Şaka tabii ki..

    Canım Mervecim, beni hatırlaman çok güzeldi, çok memnun oldum. Ancak, benim prensiplerim bana bazen engel oluyorlar.. Fakat, yine de prensiplerimden vazgeçmem imkansız. O zaman ben, ben olmaktan çıkarım diye düşünüyorum.

    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. İlk olarak cevabın için teşekkürler,inceliğin Mim cevabından daha da güzel :) Kesinlikle saygı duyuyorum.Haklısın insanın kendisini anlatması çok zordur.Ama çok güzel anlatmışsın :) Memnun oldum ve tekrar teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil