Cumartesi, Ağustos 15, 2009

Çöken programları yeniden başlatın


Web sunucusu, dosya paylaşımı gibi uygulamalar daima çalışır durumdadır. Ancak olmadık yerlerde sorun çıkartıp aniden çökebilirler.

Geçerli Uygulamalar:
1
Windows XP
Bu denli önemli programları devamlı takip etmek gerçekten de zordur. Üstelik bu iş için bir araç varken her defasında PC başına gitmeye hiç gerek yok. Ücretsiz yazılım Application Monitor, belirlediğiniz programları daima kontrol ediyor ve herhangi bir sorunda bu uygulamaları anında yeniden devreye sokuyor. Bu ücretsiz aracı www.jockersoft.com/english/appmonitor_index.php adresinden edinebilirisiniz.

Sıkıştırılmış ZIP arşivini çıkarttıktan sonra, herhangi bir yüklemeye gerek yok. Programı başlattıktan sonra »Add« komutunu verin ve istediğiniz uygulama için bir isim yazın. Daha sonra da »Path« seçeneği ile eklemek istediğiniz programın yolunu belirtin. »Arguments « bölümünden programın yeniden başlatılması için gerekli ayarları yapabilirsiniz. Programın izlenme sıklığını ise »Create « butonunu kullanarak ayarlayın. Artık Application Monitor sizin yerinize gerekli uygulamaları izleyip herhangi bir durumda otomatik olarak devreye sokacaktır. Örneğin Thunderbird'ün devamlı etkin olduğundan ve e-postaları kontrol ettiğinden emin olabilirsiniz. Kasıtlı olarak uygulamayı kapatın. Yaklaşık iki dakika sonra bir sonraki test esnasında uygulama otomatik olarak yeniden açılacaktır. Yazılım takılan programları ise maalesef tanımlayamıyor fakat Görev Yöneticisi üzerinden sonlandırıyor. Yine bu gibi programlar arasında http://serviceex.com/ adresinden edinebileceğiniz ServiceEx adlı uygulama da yer alıyor. Kayıt Defteri'ne herhangi bir girdi yapmayan bu aracı uygulamalardan daha önce kapatmanız gerektiğini de hatırlatalım. Aksi takdirde uygulamaları kapattığınızda yazılım PC'nizin açılışında uygulamaları yeniden başlatmaya çalışıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder